Producent warzyw – Raciborowice Górne
Nasza firma zlokalizowana w Raciborowicach Górnych jest producentem warzyw przeznaczonych na rynek polski i europejski. Choć nasze gospodarstwo ukierunkowane jest przede wszystkim na produkcję ziemniaka jadalnego w różnych odmianach, jesteśmy również producentem cebuli, marchwi oraz buraków. Na każdym etapie działalności dokładamy wszelkich starań, aby oferowane przez nas warzywa wyróżniały się najwyższą jakością. Aby ją zapewnić, dbamy nie tylko o właściwy przebieg produkcji, ale również o rzetelność badań, którym poddawane są warzywa. Dodatkowo nasze produkty przechowywane są niezwykle starannie w odpowiednich warunkach. Na odbiorców czekają w hermetycznych magazynach z kontrolowaną atmosferą. Dzięki temu trafiając na stoły klientów, nadal są tak świeże, apetyczne i pełne wartości odżywczych jak w dniu zbiorów.
Producent cebuli, buraków i marchwi – Raciborowice Górne
Jesteśmy producentem marchwi, cebuli i buraków ćwikłowych. Możemy pochwalić się imponującymi wynikami w tym zakresie.
Produkcja Warzyw Kuduk rocznie pozyskuje średnio:
- 2100 ton cebuli,
- 2200 ton marchwi,
- 1400 ton buraków ćwikłowych.
Tak obfite zbiory są wynikiem starannej kontroli i stosowania nowoczesnych rozwiązań. Wszystkie uprawy nadzorowane są przez członków rodziny Kuduk, posiadających rozległą wiedzę fachową oraz wieloletnie doświadczenie w branży rolniczej. Oprócz tego dysponujemy zaawansowaną technologicznie linią produkcyjną, dzięki której proces selekcji warzyw przebiega szybko i wydajnie. Nasze produkty są pakowane i wysyłane do odbiorców po drobiazgowym sortowaniu, dzięki czemu wszystkie egzemplarze spełniają oczekiwania kontrahenta. Prowadzimy hurtową sprzedaż warzyw luzem oraz pakowanych w worki różnej wielkości. Na życzenie klientów produkty mogą wcześniej zostać umyte oraz wyszczotkowane.
Producent warzyw mytych
Jako producent buraków, marchwi i cebuli jesteśmy w stanie dostarczyć klientom również produkty myte i szczotkowane. Kupno takich warzyw sprawia, że obróbka wstępna przed podaniem nie jest już potrzebna. Ma to szczególne znaczenie w gastronomii, gdzie liczy się czas podania posiłku. Stosowanie tego rozwiązania oszczędza nie tylko czas, ale również pieniądze – zmniejsza się zużycie wody i produkcja odpadków. Umyte warzywa łatwo również zabrać ze sobą w podróż, nie martwiąc się o ich obróbkę. Dzięki temu dostarczenie do organizmu codziennej porcji witamin przestaje być problematyczne.
Zapraszamy do odwiedzenia naszej galerii, w której znajdują się zdjęcia z procesu produkcji.