Telefon  +48 757 389 393

Mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Gospodarstwo Rolne i Produkcja Warzyw Kuduk

 
Rodzinne Gospodarstwo Rolne i Produkcja Warzyw Kuduk Sp. z o. o. zlokalizowane są w Warcie Bolesławieckiej koło Raciborowic Górnych w województwie dolnośląskim. Początek działalności gospodarstwa przypada na 1973 rok. Wtedy to założyciel firmy, Pan Stanisław Kuduk zakupił pierwsze grunty rolne w województwie dolnośląskim. Od tego czasu, wraz z rozwojem firmy, są one systematycznie powiększane. Obecny areał ziemi wynosi już 2420 hektarów. Nasze rodzinne gospodarstwo rozwija się jednak nie tylko pod względem wielkości. Staramy się także wprowadzać nowatorskie metody uprawy ziemi i nowoczesne rozwiązania, takie jak specjalistyczny system nawadniania pól. Jednocześnie dbamy o zachowanie wysokiej kultury rolnej i kultywowanie tradycji, popartych naszym wieloletnim doświadczeniem w branży.

 
Czym zajmujemy się w naszym rodzinnym gospodarstwie rolnym?

 
Gospodarstwo Rolne Stanisława Kuduk to przede wszystkim producent ziemniaków. Nasze warzywa zawdzięczają swoją wysoką jakość i walory smakowe między innymi współpracy, jaką nawiązaliśmy z wieloma ekspertami i fachowcami. Przeprowadzają oni coroczne kontrole jakości i zasobności gleb. Od tego czynnika bowiem zależy nie tylko jak obfite uzyskamy plony, ale też jakiej klasy będą zebrane ziemniaki oraz inne warzywa: buraki, marchew oraz cebula. Co ważne, dzięki inwestycji w specjalistyczny system nawadniania pól jesteśmy w stanie pozyskać stałe zbiory, niezależnie od warunków atmosferycznych, panujących w danym roku. Średnio produkujemy około 30 000 ton ziemniaków, 2100 ton cebuli, 2200 ton marchwi, 1400 ton buraków ćwikłowych, 2800 ton rzepaku ozimego i 8700 ton pszenicy ozimej.


Działalność spółki Produkcja Warzyw Kuduk

 
Również nasza spółka Produkcja Warzyw Kuduk przykłada ogromną wagę do systematycznego badania pozyskanych zbiorów. Przeprowadzamy regularne testy fitosanitarne bulw ziemniaka w specjalistycznych laboratoriach. Dzięki temu jesteśmy w stanie sprawdzić, czy w naszych warzywach obecne są pestycydy. A wszystko to dlatego, że jako producent warzyw chcemy zapewnić naszym klientom nie tylko smaczny, ale też zdrowy i pełnowartościowy towar.

Traktor i kombajn

Gospodarstwo rolne Stanisław Kuduk

Gospodarstwo rolne Państwa Kuduk stale powiększa kolekcję nagród i wyróżnień. Regularnie powiększane gospodarstwo ma powierzchnię 2420 ha. Każdy kierunek produkcji jest doglądany osobiście przez członków rodziny Kuduk – zaufanie i pasja to gwarancja sukcesu.

Produkcja warzyw
Kuduk sp. z o.o.

Jak osiągnąć najwyższą jakość produktów? Gospodarstwo Rolne Stanisław Kuduk stawia na profesjonalizm – wysoki standard sprzętu, korzystanie z nowoczesnych materiałów, innowacyjne metody badań, stałe monitorowanie stanu produktów rolnych.

Pole uprawne

 
Dlaczego warto wybrać warzywa z naszego gospodarstwa?

 
W naszej firmie wieloletnie doświadczenie idzie w parze z poszukiwaniem nowych metod uprawiania roli. Choć cenimy tradycję, to staramy się aby nasze gospodarstwo rolne było otwarte na nowoczesne, innowacyjne rozwiązania techniczne. Organizacja prac polowych jest osobiście doglądana przez założyciela gospodarstwa, Pana Stanisława Kuduka za pomocą wiatrakowca. Wszystkie płody rolne są hermetycznie przechowywane w nowoczesnych magazynach. Dzięki temu warzywa zachowują świeżość i nie tracą swoich właściwości. Mogą być dostarczane klientom praktycznie przez cały rok, niezależnie od warunków atmosferycznych.

 
Wysoka kultura rolna, nowoczesne metody uprawy ziemi oraz integrowana ochrona roślin to cechy wyróżniające Gospodarstwo Rolne Stanisława Kuduk. Dzięki temu nasza firma może zapewnić produkty o najwyższym standardzie jakości.

Dlaczego warto kupować warzywa już myte?

Warzywa są składnikiem naszej codziennej diety. Znajdują się w większości potraw, które spożywamy każdego dnia. W kanapkach są cennym dopełnieniem, w daniach obiadowych często nieodzownym składnikiem. Przygotowanie potraw pełnych warzyw bywa jednak pracochłonne. Umycie i obranie warzyw zajmuje sporo czasu, a często też nie mamy odpowiednich warunków, aby przed jedzeniem dokładnie wyczyścić i usunąć skórkę.

Możemy jednak kupić warzywa już obrane i umyte, które nadają się od razu do spożycia.

Myte i pakowane warzywa w podróży i na co dzień

Wyprawa w góry, daleka podróż samochodem, sportowy trening. Jest wiele sytuacji w życiu codziennym, gdy chcemy mieć pod ręką czyste i gotowe do jedzenia warzywa. Brak dostępu do bieżącej wody oraz możliwości osuszenia produktów są jednak sporą przeszkodą. Dlatego wygodnym rozwiązaniem jest zakup już umytych warzyw, które możemy zjeść od razu po rozpakowaniu. Dzięki temu zyskujemy zdrową przekąskę, którą możemy mieć zawsze pod ręką.

 

warzywa w markecie

 Umyte warzywa do gastronomii

W barach i restauracjach czas między zamówieniem a podaniem potrawy powinien być jak najkrótszy. Dlatego szefowie kuchni szukają sposobów na skrócenie do minimum procesu przygotowania potraw, przy zachowaniu ich wyjątkowego smaku. Umyte i wyszczotkowane warzywa są odpowiedzią na te potrzeby. Zapakowane w worki o różnej wielkości cebula, marchew czy buraki ćwikłowe są gotowe do pokrojenia, ugotowania czy podania. Korzystanie z umytych warzyw to także spora oszczędność miejsca. Po pierwsze, wykorzystujemy mniej przestrzeni na przechowywanie warzyw przed obraniem. Po drugie, w kuchni nie potrzeba wyznaczać osobnych miejsc do obierania. Znacznie zmniejsza się też zużycie wody potrzebnej do mycia oraz produkcja odpadków.

Jest jeszcze jeden argument przemawiający za kupowaniem tego rodzaju produktów. Producent warzyw nie tylko je dokładnie umył i oczyścił, ale także wyselekcjonował egzemplarze spełniające najwyższe wymagania. Dzięki temu wiemy, co jemy i czym dzielimy się z bliskimi oraz naszymi klientami.